Woonark Pauline en Ika

De zon zingt ons vat vol warm water

Wij wonen met 4 personen en een hondje op deze boot. Sinds 1997 hebben we de boot in bezit, sinds 2005 zijn we begonnen met duurzaam verbouwen. We zijn gestart met het kopen van Shell zonnepanelen van Nuon. In drie maanden tijd heb ik wel 5 keer minstens een uur aan de telefoon gehangen met Nuon voor een aanvraagformulier voor 4 zonnepanelen. Kosten 1900 euro, subsidie 1600 euro.. Dat waren nog eens tijden!

Wij genieten er van als de zon ons vat vol warm water zingt. Als de zon schijnt en het water gaat stromen laat de boiler een heel zacht tevreden zoemend gesnor horen. Wij genieten er nog elke dag van dat we op schone energie kunnen douchen en ons huis verwarmen. Als in de zomer de zon een dagje niet schijnt kiezen we er soms voor om kort te douchen met lauw water, in plaats van ons vat op hout warm te stoken. We leven veel meer met de seizoenen.

Nul op de Meter? 

We hebben geen gasmeter meer en nul op de elektriciteitsmeter staan, maar hebben nog wel steeds kosten aan pellets. Denk €350 tot €500. Plus onderhoudskosten.