Samen slim in Nieuw West

Wordt Nieuw West de slimste het meest duurzame stadsdeel van Amsterdam? We hebben het zelf in de hand. Er is een Europese subsidie beschikbaar voor 125 woningen in Nieuw West die op z’n minst een flinke labelsprong te maken.

Samen met NEWNRG en Smart City richt ik mij op ‘slechts’ 125 woningeigenaren die de eerste stappen Naar Nul op de Meter willen maken. Te beginnen bij de buren.

Mijn aanpak

Eerst zet ik koffie, en thee. En dan vraag ik mijn buren om ook te komen en hun energierekening mee te nemen. Als het aan mij ligt is dit het begin van een gesprek dat over veel meer gaat dan energie. Doel van de avond is elkaar beter te leren kennen, een vuurtje aan te wakkeren en uiteindelijk samen of ieder voor zich iets in beweging te zetten.

Buurtbijeenkomst eerste stap naar 0M?

Op 26 maart heeft de eerste bewonersavond net onze buren plaatsgevonden. Met koffie en thee, in het clubgebouw van de Jeu de Boules vereniging aan de Buziaustraat . We hebben gesproken over het wonen in onze buurt en het wonen in onze huizen.

“Mijn kaarsen flakkeren nu niet meer”

Een aantal bewoners heeft verteld dat ze veel last hebben van tocht. Anderen, die hebben geïnvesteerd spouwmuurisolatie en HR++ glas hebben verteld over hoe comfortabel dat is.

Eerste bijeenkomst krijgt zeker vervolg

Resultaat van de avond? De interesse om iets te doen aan het comfortabelere en duurzamer maken van de woningen is gewekt. Ook hebben de buren aangegeven dat samen t willen doen. En aantal bewoners wil investeren in isolatie. Een deel van de buren is met deze bijeenkomst nog niet bereikt. Deze eerste bijeenkomst krijgt daarmee zeker een vervolg.

Woon je tussen de Callandlaan, Piet Wiedijkstraat, Plemanlaan en Louis Davidstraat en wil je op de hoogte blijven van de initiatieven? Laat het dan weten.

Woon je in West en wil je ook aan de slag met je buurt?

Wil je ook aan de slag in je buurt en heb je behoefte aan ondersteuning? Neem contact op, dan gaan we aan de slag!

Hielke woont sinds een half jaar in Nieuw West en heeft zijn woning drastisch verbouwd. Nul op de meter? Dat nog niet, maar hij heeft wel de smaak te pakken. Lees meer over de aanpak en motivatie van Hielke Ploeg