Aannemer gezocht

Aannemer gezocht voor duurzame woonwijk op het water!

Schoonschip is op zoek naar de meest geschikte aannemer voor de realisatie van de waterwoningen in het project. Het is een innovatief project. Dat vraagt om een innovatieve bouwer. We zoeken een partij die flexibel is, wil meedenken en zich wil inzetten voor een van de meest bijzondere projecten die gerealiseerd wordt in de komende jaren. Dit project heeft al veel media-aandacht gekregen, de aandacht zal alleen nog maar groeien.

Schoonschip realiseert in het Johan van Hasseltkanaal in Amsterdam Noord in 2016 op dertig kavels waterwoningen voor zevenenveertig huishoudens (totaal 6.300 m2 BVO). Naast ecologische duurzaamheid streeft de groep naar sociale duurzaamheid.

Schoonschip wordt als wijk een sociale omgeving die inspireert tot een minder belastende manier van leven. Wij willen een grote sprong maken in de totale kwaliteit van leven en wonen, zowel nu als op de lange termijn.

Schoonschip ambieert een voorbeeldfunctie als koploper en pionier op het gebied van duurzaamheid. We bieden de mogelijkheid om nieuwe technieken en innovatieve oplossingen toe te passen. Daarbij willen we aantonen dat duurzaam bouwen en duurzaam leven betaalbaar is voor diverse inkomensgroepen.

Doelstellingen op het gebied van duurzaamheid zijn:

 • volledig energie zelfvoorzienend zijn door middel van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen
 • het bouwen volgens circulaire principes
 • het gebruik van slimme meetsystemen (domotica)
 • een voorbeeld zijn van verscheidene innovatieve pilots en demonstratieprojecten.

Download hier de hele Tender van Schoonschip

 

2 antwoorden
  • Aukje van Bezeij
   Aukje van Bezeij zegt:

   Dag Harry,

   Dit is een wel hele late reactie.
   Het probleem met deze site is dat hij geen officiële organisatie meer toebehoort en er dus ook geen geld inzit noch mankracht. Af en toe plaats ik er nog een verhaal op. Ik ben bezig met een nieuw plan en een bescheiden verdienmodel. Daartoe heb de site weer eens kritisch bekeken en zag daarom ook nu pas deze vraag.

   Wie weet gaan we dan ook weer serieus bloggen – en gaan we weer reacties toestaan :-). Hoewel ik ook weer niet wil verzanden in discussies over wel of niet trias energetica, maar juist wil laten zien dat er verschillende oplossingen zijn met alle voor- en nadelen, zie ook het boekje 4xNOM dat ik geschreven heb voor NEWNRG – http://www.newnrg.nl.

   Als ik de site oppak wordt dat de functie: het verzamelen en doorgeven van al die verschillende verhalen, omdat geen mens en geen woning hetzelfde zijn.
   Als jullie nog mooie verhalen willen aandragen hoor ik het graag!

   Vriendelijke groet,
   Aukje van Bezeij

   aukje@wijzijnom.com
   0652474409

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.